Beslenme, kişinin büyüyüp gelişmesi, uzun seneler sağlıklı ve üretkenliğini devam ettirebilmesi için vücuda yararlı besin maddelerini alarak bunları iyi şekilde vücudunda kullanmasıdır. Yurdumuzda beslenme bozukluğundan doğan birçok hastalık bulunmaktadır. Bebek ve çocuklarda malnürtisyonu, kansızlık, kilo problemleri, vitamin eksikliği sorunları, guatr, diş çürümeleri. Büyüklerde ise kilo problemleri, şeker rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, kalp, damar rahatsızlıkları görülen rahatsızlıklardan bazısıdır. Yetersiz ve yanlış beslenme, ekonomik problemlerle birlikte, bilgi yetersizliği ile uygulama problemleridir. Yapılmakta olan araştırmalar gösteriyor ki Tam buğday ekmeği besleyici yanı oldukça yüksek bir besindir.
Tam Buğday Ekmeği Yararları (Faydaları)
Besin değeri içerisindeki biyoaktif bileşenlerden dolayı oldukça yüksektir
Tam Buğday Ekmeğinin.Tam Buğday Ekmeği vücudumuza B vitamini açısından, mineral ile posa bakımından güzel bir kaynak sağlar.
Tam Buğday Ekmeği bağırsakların çalışmasını düzenler.Kan lipitlerini de kontrol altında tutar
Tam Buğday Ekmeği.Tam Buğday Ekmeği Şeker kontrolünü de sağlar.
Tam Buğday Ekmeği az enerji vererek, uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Bu sayede günde alınması gereken enerjiyi ve obezitenin gerçekleşme tehlikesini uzak tutar.Kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucudur.
Tam Buğday Ekmeği.Tam Buğday Ekmeği yüksek tansiyonu olanlara da iyi gelmektedir. Kalp, damar problemi olan kişilerinde tüketmesinde fayda vardır.
Tam Buğday Ekmeğini.
Tam tahıl ürünlerinin sağladığı Magnezyum glikozun kullanılmasını olumlu etkiler ve içlerinde bulunan E vitaminiyle, öbür antioksidanları Metabolik sendromu önlemede yarar sağlamaktadır.
Tam Buğday Ekmeği Zararları Tam Buğday Ekmeğini, Çölyak, emilim problemi yaşayan kişiler kesinlikle doktor ya da diyetisyene danışarak tüketmelidirler.
Tam Buğday Ekmeğinin Kullanımı
Tam Buğday Ekmeği kahvaltılarda ya da yemeklerin yanında kullanılan oldukça besleyici bir besindir.